Studiereizen

[Reisverslag] De persoonlijke tips van Denise voor een rondreis Kenia

5 juli 2024 - leestijd: 10 minuten

Op safari in Afrika staat voor velen op de bucketlist en dat begrijpen we volledig! Het blijft een magische ervaring om over de savannes te razen en misschien wel de Big 5 te spotten. Voor reisspecialist Denise werd deze bucketlist beleving werkelijkheid tijdens een 9-daagse rondreis naar Kenia met Travel Trend en daar praat ze je maar al te graag over bij!

Aankomst in Nairobi

Na een lange vlucht komen we aan op de luchthaven van Nairobi. Bij de directe vluchten van KLM welke (op dit moment) laat in de avond in Kenia aankomen, raad ik het zeker aan om in de buurt van het vliegveld te overnachten. Op deze manier ben je weer volledig uitgerust om de volgende dag op doorreis te gaan. Blijf hier dus ook maar één nacht, Nairobi is namelijk een vrij onveilige stad door criminaliteit en er valt veel meer moois te ontdekken in het land!

Sarova Panafrica Hotel

Dit hotel is een aanrader voor een nachtje in Nairobi, Sarova Panafrica Hotel ligt namelijk maar zo’n 20 á 25 minuten van het vliegveld van Nairobi vandaan en is een mooi en schoon hotel. In de ochtend staat er een goed en uitgebreid ontbijt voor je klaar en bovendien is het een goed beveiligd hotel dat ervoor zorgt dat je je veilig voelt.

Lake Nakuru National Park

Onze eerste stop na Nairobi tijdens deze rondreis Kenia is Lake Nakura National Park, een klein park met een groot meer in het midden en waar veel wild te zien is.

Rondreis door Kenia

Lake Nakuru Lodge

Ook in dit hotel verblijven we een nachtje aangezien we voor een dag een gamedrive gepland hadden staan. Tijdens een gamedrive ga je op safari op zoek naar wilde dieren vanuit een open jeep met een ervaren ranger. De lodge heeft een perfecte ligging en bestaat uit allerlei huisjes of kamers met allen een prachtig uitzicht op de kleine waterhole en het National park. Er heerst een fijne sfeer bij Lake Nakuru lodge, het personeel is erg vriendelijk en je kunt hier goed eten. Daarnaast wordt er elke avond een traditionele dans met muziek opgevoerd door een aantal Masai.

Het enige nadeel aan deze accommodatie is dat het 3 uur rijden is. Natuurlijk is dit zeker te doen, maar voor als je vanaf hier door wilt reizen naar National Park Amboseli zit je bijvoorbeeld een volle dag in de auto omdat de afstand dan te groot wordt. Vanaf het Nationaal park zie je de stad op de achtergrond liggen. Dit maakt het enerzijds bijzonder, maar anderzijds ook misschien wat gek. De combinatie van stad en natuur gaan in mijn hoofd niet samen.

Mijn persoonlijke tips

  • Bekijk de zonsondergang tijdens een gamedrive of vanaf het terras van de lodge.
  • Even bijkomen? Neem een massage bij Lake Nakuru Lodge.
  • Wordt ’s ochtends wakker met dierengeluiden vanaf je balkon en een prachtig uitzicht over het National Park.

Kenia Rondreis

Amboseli National Park

Ten opzichte van Lake Nakuru National Park is Amboseli National Park, een kaler en uitgestrekt landschap waardoor heel veel dieren vanuit één oogpunt te bekijken zijn. Dit park is de ideale plek om grote kuddes Afrikaanse olifanten te spotten. Daarnaast zorgt de combinatie van dieren op de voorgrond met op de achtergrond de Kilimanjaro voor spectaculaire foto’s! Al met al is Amboseli een park dat je niet mag missen tijdens een rondreis Kenia! Door de Kilimanjaro op de achtergrond is het echt een unieke ervaring. Zowel het park Amboseli als de accommodatie Elerai Camp waar wij verbleven zijn fantastisch!

Lake Nakuru

Elerai Camp

Iets nabij Amboseli National Park in een privé natuurreservaat vind je Elerai Camp, een prachtig en luxe tented camp. Maar naast verschillende tenten vind je hier ook een aantal stenen lodges (vier sterren). Bij koude nachten zorgt het personeel voor extra dekens en leggen zij alvast een warme kruik in bed voordat je gaat slapen, wat een luxe! Verder bevindt Elerai Camp zich midden in de natuur waarbij de dieren letterlijk naast je tent staan. De tenten hebben uitzicht op de Kilimanjaro en de stenen lodges op de dieren.

Tukai Lodge

Naast dat wij verbleven bij Elerai Camp, maakten we ook een stop bij Tukai Lodge dat ook midden in het Amboseli National Park gelegen is. Tukai Lodge bestaat uit een lodge met allerlei huisjes. Vanaf de lodge heb je uitzicht op de dieren die rondlopen in het National Park, maar door de hekken rondom de lodge, kunnen zij niet in de buurt van je kamer komen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een uitgebreid buffet voor zowel lunch als diner. Ben je van plan om met meerdere personen te komen? Er is één grote villa voor maximaal 8 personen met zelfs een privé zwembad!

Mijn persoonlijke tips

  • Slaap bij Elerai Camp in een tent in plaats van een huisje. De tenten zijn echt erg mooi en luxe, daarnaast is het uitzicht op de Kilimanjaro onvergetelijk!
  • Spot flamingo’s in het meer, dat gelegen is in het midden van Amboseli National Park.
  • Verblijf in Elerai Camp en maak vanuit daar een gamedrive naar Amboseli National Park en geniet tussendoor een lunch bij Tukai Lodge.

Lake Nakuru

Tsavo West National Park

Vanuit Amboseli op weg naar Tsavo East kom je langs Tsavo West National. Je ziet letterlijk het landschap veranderen in veel meer bebossing. Dit zorgt er weer voor dat je natuurlijk meer moet zoeken voor dieren en je ze ook minder snel ziet. Verder was het landschap mooi heuvelachtig met rood zand.

Severin Safari Camp

Ook deze nacht verblijven we midden in Tsavo West National Park ligt, ook dit is een tented camp waarbij de dieren hier echt voor je tent lopen. Daarnaast was het personeel bij Severin Safari Camp weer uiterst vriendelijk.

Kilaguni Serena Safari Lodge

Deze lodge ligt ook midden in Tsavo West National Park en de accommodatie heeft een groot restaurant dat uitkijkt op de waterhole en een prachtig landschap, super uniek! De Standaard kamers zijn erg verouderd, daarom zou mijn voorkeur uitgaan naar de Deluxe kamer welke er prima uitzien. Het zwembad zag er niet super schoon uit, en zou dus ook niet mijn voorkeur zijn om gebruik van te maken.

Mijn persoonlijke tips

  • Neem bij Severin Safari Camp als hoofdgerecht bij het diner een hot-stone meal, waarbij je zelf je vlees kunt bakken.
  • Breng tijdens je rondreis Kenia een bezoek aan de heldere watersprings in Tsavo West, een mooie waterbron middenin de droge natuur. Het water is afkomstig van de Kilimanjaro en met een beetje geluk kom je hier krokodillen en nijlpaarden tegen.
  • Bezoek de lavastromen wanneer je door Tsavo West rijdt, afkomstig van de vulkanen welke ondertussen niet meer actief zijn. Over het landschap ligt een zwarte strook van lava stolsel dat je te voet kunt betreden.

Amboseli park

Tsavo East National Park

Zoals al eerder genoemd, rijden we door naar Tsavo Est National Park. Dit National park is enorm groot met rode zandwegen dat een prachtig beeld geeft. Maar doordat het een grotere oppervlakte heeft, moet je meer moeite doen om de dieren te vinden. Daarentegen is het landschap meer dan de moeite waard!

Tsavo East National Park heeft een prachtig landschap en is erg leuk voor safari! Ben je nog op zoek naar een unieke ervaring? Boek van tevoren een sundowner bij! Tijdens deze sundowner ga je midden in de wildernis wat drinken terwijl je de zon onder ziet gaan, waanzinnig mooi!

Tsavo West

Satao Camp

In de middle of nowhere in Tsavo East National Park vind je Satao Camp, ook dit is een tented camp met in totaal 20 tenten. Deze accommodatie is dus heel kleinschalig en heeft daarbij ook geen zwembad. Wat deze accommodatie zo bijzonder maakt? De grote waterhole aan de voorzijde, hier vind je een uitkijktoren met heerlijke lounge banken.

Mijn persoonlijke tips

  • De African Sundowner is een onwerkelijke ervaring tijdens een rondreis Kenia.
  • De ochtend safari is hier prachtig met de opkomende zon.
  • Verblijf je bij Satao Camp? Bemachtig dan een plekje in de uitkijktoren en geniet van het landschap en van alle dieren die voorbijkomen om te drinken uit de waterhole.

Sundowner Tsavo West

Mombasa (Bamburi en Diani Beach)

Over het algemeen is Mombasa erg druk en niet zo veilig. Als je bijvoorbeeld van je lodge of resort af wilt, moet je eigenlijk wel met een lokaal iemand gaan, ookal ligt de supermarkt slechts 5 minuten van het verblijf vandaan. Verwacht dus bij Mombasa geen gezellig plaatsje waarbij je erg gebonden bent aan je accommodatie. Op de resorts of lodjes is bovenstaande echter niks van te merken.

Severin Sea Lodge

Severin Sea Lodge bestaat uit een aantal bungalows en twee zwembaden. De lodge ligt aan Bamburi Beach en ligt dus letterlijk aan zee. Eén nadeel; het strand is erg kort, er zijn geen bedjes om te huren en de verkopers kwamen meteen op je af.  Een ander voordeel is dan weer dat je niet met de ferry over hoeft, in het geval je kiest voor een accommodatie in Diani Beach waarbij je alsnog bij een leuke accommodatie verblijft. Overigens zal over een paar weken vanaf nu de ferry niet meer nodig zijn, omdat ze bezig zijn om een snelweg te openen.

Diamonds Leisure Beach & Golf Resort

Dit resort bestaat uit leuke, witte huisjes met mooie zwembaden en lekker eten. Het park heeft een ruime opzet waarbij ik wel zou aanraden dat je ervoor zorgt dat je in een gerenoveerde kamer verblijft. Daarnaast ligt dit park naast Leopard Beach Hotel.

Leopard Beach hotel

Leopard Beach Hotel is een vrij groot hotel dat wel een groot doolhof is met weinig bordjes met aanwijzingen. Je vindt hier leuke en fijne ligbedjes bij het strand en de zwembaden waren top! Op het strand zijn verschillende souvenirkraampjes waar je souvenirs kunt kopen in plaats van dat de lokale bevolking je ‘lastig valt’ op het strand om iets te verkopen.

Yoga Diani Beach

Een goede accommodatie in Mombasa is heerlijk bij terugkomst van een aantal dagen safari zodat je een beetje uit kan rusten. Persoonlijk zou ik niet zo snel tien dagen hier verblijven. Daarnaast zou ik adviseren om naar Diani Beach te gaan voor een dagje strand. Het strand is hier fijner door de ligbedjes en de prettigere omgang tussen de verkopers en toeristen. De ferry die nodig is om Diani Beach te bereiken kan als nadeel worden gezien. Echter is de snelweg bijna af waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om dit strand te bereiken.

Mijn persoonlijke tips

  • Verblijf niet te lang in Mombasa! Natuurlijk is het prima om hier een paar dagen heerlijk uit te rusten tijdens je rondreis door Kenia na de verschillende safari’s.
  • Ga niet zelf de straat op, maar doe dit altijd onder begeleiding van een lokaal persoon.
  • Boek voorafgaande van je verblijf een massage in Leopard Beach Hotel. Dit is een hele populaire spa en is vaak bij aankomst al volgeboekt.
  • Doe mee met een yogales bij Leopard Beach Hotel
  • Het eten vond ik persoonlijk bij Leopard Beach Hotel minder lekker. Mocht je dus naar Diani Beach gaan, zou ik voor een volgende keer kiezen voor Diamonds Leisure Beach & Golf Resort
  • Boek een snorkel excursie, erg leuk!

Diani Beach

En tot slot de allerbeste tip voor het mooie Kenia

Boek je een rondreis Kenia via Travel Trend? Vraag dan of je als ranger/ privé chauffeur Thomas kunt krijgen. Hij weet ontzettend veel over het land te vertellen en is ontzettend vriendelijk en bovendien grappig. Een betere ranger hadden wij ons ook niet kunnen wensen voor deze studiereis, dus dit is zeker de gouden tip!

Ook zo’n mooie rondreis maken door Kenia?

Wat een fantastische reis was dit! Lijkt het u ook leuk om een reis door Kenia te maken of bent u aan het oriënteren of deze bestemming bij uw reiswensen past? Ik ga graag met u in gesprek. Plan direct een afspraak bij mij in of kom langs bij Pelikaan Reisbureaus Hillegom. Hopelijk tot snel!

Travel Trend Kenia

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht